Bug Megathread: 1.0


(Moobabe) #1

Apologies about the lateness of this thread going up. We’ve been working hard to sort out some of the more glaring issues with the 1.0 release, but this will be a useful place to consolidate all of your reports.

If you can include the server ID you were playing on (if it’s a specific server issue) that would be grand also!

Format bug reports: When putting a bug into the comments below make sure that you give us as much information as you can. If you can remember any of the events leading up to the issue it can help us find the cause quicker.

  • Type of Bug: Eg. Gameplay bug, HUD and in game UI, Frontend UI etc.

  • Description: Describe what the bug is and what happened in the moments leading up to and after the incident.

  • Video / Screenshot: If you can grab a screenshot (which you can do through steam) or a video recording of the issue it would be useful for us.

  • Steps to reproduce: List the steps that lead up to the bug. Try not to leave any information out, every step can be useful!

  • Result: What happened after you experienced the bug.

  • Expected result: What you believe should have happened if there was no bug.

  • Reproduction rate: How many times out of 10 have you experienced this issue? (1/10 - 10/10)


Copy the below code and use it to fill in your details:

* **Type of Bug:**

* **Description:**

* **Video / Screenshot:**

* **Steps to reproduce:**

* **Result:**

* **Expected result:**

* **Reproduction rate:**


Performance/Graphical Issues: If you are experiencing either performance or graphical related issues, please also add your System Specification to your bug report including: Processor, Graphics Card, RAM, HDD/SSD, Motherboard, Sound Card and even drivers etc.

We’ll be going through each and every bug which is posted here. If you don’t get a reply, don’t worry. Just rest assured knowing we have made note of your issue and it will be addressed when possible.

Thanks everyone!


(Moobabe) #2

(ZaZa) #3
  • Type of Bug: Server Crash

  • Description: The sever crashed while playing on EU West (Amsterdamn)-3660747 and throw me back the the menu/ console.

*Video / Screenshot:

  • Steps to reproduce: Perhaps it got triggered by the shuffle vote? In this case, I played 7 times before this happened.

  • Result: I think it is hard to reproduce the bug itself, if you don’t know what caused it, like a scripter in the specific language sees.

  • Expected result: Well, yeah shouldn’t crash obviously :wink:

  • Reproduction rate: Well, I would say after the recent big update, like 7-8 out 10 it works on the same server, but sometimes few sessions is enough, have more recordings, but didn’t catch the server ID, but this time I did.


(D'@athi) #4

Sry I was OT last post…

  • Type of Bug:
    Gamebreaking for this non-cosole competetive shooter

  • Description:
    No more fast-paced-competetive shooter

  • Video / Screenshot:
    Sry no time to care

  • Steps to reproduce:
    Play your own game with highpingers, lowfpsers, packetlossers, warpers and/or laggers on the server, while beeing able to adore 144 hz/fps (at least in other professional games).

  • Result:
    Feels laggy/warpy/shitty as hell, hitboxes are unrealiable and probably easy to use on some mobile device

  • Expected result:
    Smooth gaming while highpingers, lowfpsers, packetlossers, warpers and/or laggers don’t take a gain and own soly because of it

  • Reproduction rate:
    Total reliabilty achieved! No more work to be done here.


(ZaZa) #5
  • Type of Bug:
    Kicked from server / server crash

  • Description:
    It was a EU Cent/West Stockholm server, happened only 20 minutes ago from this post, didn’t catch the server ID, but perhaps you got logs of the nicks and all, at least it was a Stockholm one, might been Objective based one 7vs7 and ID 3661023, got it in favorites, so could be it.

Video / Screenshot:

  • Steps to reproduce:
    Don’t really know, up for the scripters to figure that one out, obviously some kind of server-sided net issue.

  • Result:
    My game crashed and I got thrown back to the console menu.

  • Expected result:
    Shouldn’t do so.

  • Reproduction rate:
    Well, sometimes the first game, as it did now, sometimes it last up to 7-10 rounds on the same server I’ve noticed.


(ZaZa) #6
  • Type of Bug:
    Showing “Teamdamage done” done while wasn’t playing on a FF server.

  • Description:
    Don’t really think it is about the server itself, yet something within the script, this occurred on EU West - London / ID: 3661095

I didn’t even shoot my team-mates previously to this, but I shot an enemy and then there were a passed shuffle right after and then it showed that I had dealt some team-damage, after it shuffled teams when I ended up on the former enemy team.

Video / Screenshot:

  • Steps to reproduce:
    Don’t really know, up for the scripters to figure that one out, obviously some kind of server-sided net issue.

  • Result:
    Well, since it wasn’t a FF server, then the teamdamage thing was wrongly detected.

  • Expected result:
    Shouldn’t show teamdamage done since it wasn’t a friendly fire based server.

  • Reproduction rate:
    Honestly I have to say occurs rarely, first time for me, I’ve heard it before though.


(ZaZa) #7
  • Type of Bug:
    Kicked from server / server crash

  • Description:
    Got a crash and kicked to menu at EU Cent -Stockholm - 3671388. I was playing normally and suddenly it appeared after my re-spawning.

Video / Screenshot:

  • Steps to reproduce:
    Don’t really know, up for the scripters to figure that one out, obviously some kind of server-sided net issue.

  • Result:
    My game crashed and I got thrown back to the console menu.

  • Expected result:
    Shouldn’t do so.

  • Reproduction rate:
    Well, sometimes the first game, as it did now, sometimes it last up to 7-10 rounds on the same server I’ve noticed, this I think I played like 2-3 times on the specific server.


(ZaZa) #8
  • Type of Bug:
    Object texture bug / EV

  • Description:
    Well the EVs turret/tower and the mounted MG is missing as you can view below, it was like this the whole map, I got no issues with graphic card or so (Running on Geforce GTX 1080 armor, version 399.24), EV doesn’t look like this all the time, I’ve heard about this before too.

Video / Screenshot:

  • Steps to reproduce:
    Don’t really know, perhaps that map is filled with objects, I know this map can be laggy time to time, you can experience FPS drops.

  • Result:
    Actually it didn’t matter, yet I don’t know if you could F on it, didn’t test it, [F] should been visible if you’re close though.

  • Expected result:
    Well, that you could see the actual tower/ mounted MG.

  • Reproduction rate:
    Well, this hasn’t happen before and since all other objects came just fine to me, this particular one somehow got bugged.


(kittz0r) #9
  • Type of Bug: Gameplay

  • Description: Area on Terminal where gibbing/finishing off Players doesnt seem to work

  • Video / Screenshot: https://clips.twitch.tv/AggressiveAbnegateClamAsianGlow

  • Steps to reproduce: kill some at the Stairs.

  • Result: not being able to finish People off

  • Expected result: finishing People off by shooting or using Knife

  • Reproduction rate: happend 3 out of 3 times so far. like this whole Stairs Area seems to be affected.


(kittz0r) #10
  • Type of Bug: Gameplay

  • Description: Spawntimes are messed up. People can respawn even when they should be dead.

  • Video / Screenshot: https://clips.twitch.tv/CooperativeSassyChimpanzeeArgieB8

  • Steps to reproduce: kill someone at 0 and they can respawn for seconds after the Respawntimer hit 25.

  • Result: destroying Comp Games

  • Expected result: Players should be dead or longspawned

  • Reproduction rate: 99%


(K1X455) #11

This is possibly another case of client-server de-synch.


(ZaZa) #12

(shouldn’t be a reply to kittz0r, wrong, not related.)

  • Type of Bug:
    Server lag

  • Description:
    I was playing on EU West (Frankfurt) 3661209 a Stopwatch round and it started just right after the EV was escorted to the crane.

Players couldn’t get out the Detonators from the EV and as usual during these kind of lags, the hit-registering was after, picking up ammo registering too etc, but the only thing reacting correctly was actually Bushwhacker’s Torret.

Also, my ping remained the same, at least when I checked it didn’t increase, which was surprising to me and you can see that everyone experienced it, so it wasn’t playerside problem, definitely a serversided one.

And this lag lasted whole mid-round to the next round.

  • Video / Screenshot:
    https://www.youtube.com/watch?v=c3K0zlbFy7U

  • Steps to reproduce:
    No idea, all I can say that it started when the EV was escorted to its last checkpoint, could just a random server connection failure.

  • Result:
    The gameplay was laggy, moved weird, hit registrations were really late etc.

  • Expected result:
    Well, goes without saying :slight_smile:, game shouldn’t be like this.

  • Reproduction rate:
    Actually this is the first time I’ve noticed it, so cannot say further on that topic.


(ZaZa) #13
  • Type of Bug:
    Server crash

  • Description:
    After I spawned the server crashed apparently and I was lead back to the menu.

  • Video / Screenshot:
    https://www.youtube.com/watch?v=mrhambZ4pbA

  • Steps to reproduce:
    Don’t really know, most likely a server net issue.

  • Result:
    Game crashed, not the console itself, just the server.

  • Expected result:
    Should work to play a whole gameplay without having net issues.

  • Reproduction rate:
    Unfortunately happens quite often, lets say 7 times out 10.